KEJAP! Bagi Saya 5 Minit... Saya Akan Tunjuk Cara Bina Bisnes Facebook Yang Sahih, Halal, Serius dan …. 100% Secara Online

Supaya Anda Boleh Rasa Sendiri Lifestyle Bebas dan Mewah Yang Anda Idamkan Selama Ini. Saya tidak menjual apa-apa di page ini. Semua maklumat ini 100% PERCUMA...


Jangan fokus pada gambar saya yang tak siuman di sebelah. Kejap lagi saya akan explain kenapa anda MESTI baca website yang ditulis oleh lelaki berperut boroi, berambut panjang dan lidah terjelir….

Sabar. Jangan skeptikal. Saya faham anda dah banyak terjumpa page ‘buat duit’…tapi tak tak satu pun yang betul-betul bantu anda jana income.

Tolong bagi saya peluang. Bagi saya 5 minit. Tolong baca dulu. Lepas baca, anda sendiri boleh decide untuk lupakan website ini selama-lamanya kalau mahu. Adil kan? ….Ok…

 

Testimoni Azrul Mustapha: Menjana RM1000 Sehari Dalam Selepas 1 Bulan Mengikuti DVD

Kalau anda sedang buat bisnes, atau bercadang nak bukak bisnes online….anda sedang baca website yang amat tepat.

Saya percaya, kalau anda baca website ni dengan teliti, anda akan dapat beberapa tips yang membolehkan anda kembangkan bisnes sampai boleh berhenti kerja, atau double income bisnes sedia ada.

Nama saya Faisal Abdullah… sedar tak sedar dah dekat 5 tahun dah saya dok bisnes guna Facebook.

Banyak juga jatuh naiknya….jadi saya nak kongsi apa yang saya tahu… terutama cara-cara nak bagi produk anda laris di Facebook (kejap lagi saya akan ajar…jadi teruskan membaca…)

“En Faisal, kenapa gambar di atas tu tak  profesional langsung? Boleh percaya ke ni?”

Saya ditegur kawan saya pasal gambar tu jugak.

“Kenapa tak letak gambar yang smart, pakai kot dan tie? Baru la orang percaya?”

Jawapan saya?

Gambar tu melambangkan kebebasan.

Bisnes online ini membolehkan saya menjelajah ratusan bandar di serata dunia, bersama keluarga tanpa perlu fikir pasal duit tak cukup, masa tak ada, cuti tahunan dah habis guna, boss tak sporting, dan lain-lain!

 

Jika ini kebebasan yang ANDA IMPIKAN …. teruskan membaca. Kerana impian anda semakin hampir setiap kali anda membaca setiap huruf dalam website saya ni…. insyaAllah.

Ok, Dah. Jangan Buang Masa Lagi. Jom Kita Start….

Kalau anda pernah cuba jual barang kat FB, dan sambutannya hambar, suram dan menyedihkan…. relaks! Normal lah tu…. Perkara biasa. Problem tu boleh settle kalau tau rahsia psikologi pembeli dalam facebook nih.

Bila dah jumpa satu formula kejayaan,  nak duplicate balik kejayaan tu tu dah jadi senang bagi saya. (sebab dah banyak kali try and error.)

So saya pun dah start mengajar kawan-kawan cara nak buat apa yang saya tau buat ni.

Contohnya Randy….lepas 5 hari belajar saja, beliau dah dapat buat jualan yang banyak..

 

 

Sekarang, dalam website ni, saya akan bagi terus formula tersebut pada anda, supaya anda tak perlu lalui keperitan selama bertahun lamanya macam saya. Dan YA, saya kongsi secara 100% percuma tanpa saya nak minta balasan. Ikhlas! Jadi teruskan membaca!

Kepercayaan Karut Internet

Kalau anda penah cuba-cuba buat bisnes online… anda pun patut dah tahu. Banyak ‘indah kabar dari rupa kan?’

Sebab bila tengok orang lain buat, nampak macam kencang…

tapi bila diri sendiri cuba… asyik buang duit dan buang kederat dan buang masa je….

Kekadang, ada jugak terasa macam nak sumbat kepala dalam mesin potostet macam braderr kita ni kan?

Hehe… sabar….

Sebenarnya, ada lah tu sebab musababnya sebab apa belum dapat kejayaan yang kita mahu lagi.

Biasanya, sebab kita cuba dengan ilmu yang belum cukup di dada.

Contohnya macam ilmu menjual dalam FB nih.

Orang kata, FB nih tempat ramai orang melepak. Berjuta-juta orang dalam Facebook. Patutnya senanglah nak buat duit dalam FB ni kan?

Ya ke?

Hehe…ya! Memang betul lah, dalam FB memang ramai orang.

Tapi…

  • Orang masuk FB sebab nak melepak, bukan sebab nak membeli
  • Orang masuk FB sebab nak relax…bukan untuk berfikir atau kena buat keputusan
  • Orang masuk FB sebab nak berhibur...bukan nak belajar

Kalau anda masuk ke shopping mall, anda memang sudah berniat untuk shopping.

Tapi di FB, orang bukan masuk ke situ dengan niat nak membeli.

Jadi nak menjual dalam FB nih, takda lah semudah yang kita sangka.

Ada lah cara dan seni dia.

Ada juga sains dan pengiraan matematik di sebalik nya.

Anda mesti faham formula untuk tukar mood orang yang sedang melepak, ke mood untuk nak shopping!

Ada lah… formula untuk dapatkan respons dari pembeli yang tak sabar-sabar macam ni…

Saya Boleh Tunjuk Cara Bina Bisnes Facebook Yang Sahih, Halal, Serius dan Berkekalan …. 100% Secara Online Supaya Anda Boleh Rasa Sendiri Lifestyle Bebas dan Mewah Yang Anda Idamkan Selama Ini

(tanpa modal besar, tanpa kerja penat, dan boleh buat dari rumah)

 Okay lah… takyah la kita buang masa lagi.

Ini Formula Sulit yang anda perlukan supaya orang TAK SABAR-SABAR nak membeli produk anda….

Rahsia 1: Jangan Syok Sendiri!

Dulu banyak kali saya baring atas katil sambil berfikir…. “produk apa yang boleh dijual di Facebook?”

Lepaih tu…bila terjumpa satu produk…. mula lah syok sendiri. Kononnya boleh laku lah. Main hentam kromo ikut sedap hati sendiri je… Tak buat kajian pasarang langsung!

Ya lah, dalam Facebook kan ada 500 juta orang. Takkan TAKDA SORANG pun tak tersangkut nak beli kan?

Saya pun dengan penuh semangat buat website cantik-cantik, buat promosi besar-besaran, dan banyak lagi benda yang makan masa sampai berbulan-bulan baru siap.

Hasilnya?

 

 

Heh.

Sakit hati.

Dipendekkan cerita, sebelum start cari produk, cari dulu pasaran apa yang memang  terbukti laku, terutamanya dalam Facebook.

Sekarang ni…setiap kali saya terjumpa satu produk, saya akan tanya diri sendiri…

“Adakah RAMAI orang fikir pasal benda ni tiap-tiap hari?”

Contohnya…bola bowling. Adakah orang terfikir nak beli bola bowling tiap-tiap hari?

Tak.

Ok, macamana pula dengan T-shirt?

Tak jugak.

Ok…macamana dengan bagaimana nak kuruskan badan?

Hmm, mungkin. Mungkin setiap kali dia terpandang cermin… atau setiap kali mengah memanjat tangga!

Jadi saya pun mula buat senarai benda-benda yang mungkin orang dok fikir setiap hari. Dan ini antara senarai yang saya ada:

  • Badan gemuk sangat, rasa tak hensem, tak lawa, dah buhhsan setiap kali nak ambik gambar kena tarik nafas untuk control perut
  • Bagi wanita, nak nampak cantik anggun dan bergaya. Nak juga ‘merasai’ perasaan kalau orang terpikat lagi (walaupun bukan berniat nak memikat)
  • Bagi ibu-bapa, mereka tiap-tiap hari pikir pasal anak mereka (pendidikan, kecomelan, kesihatan, dll)
  • Apa nak makan hari ni..
  • Masalah hutang, takda duit, takda saving
  • Kerja penat, bosan dengan kerja, menyampah dengan boss, sakit hati dengan trafik jam

Anda mesti Jual Apa Yang RAMAI orang Fikirkan dan renungkan Tiap-Tiap Hari!

Rahsia 2: Padankan Produk Power Tersebut Dengan Orang Yang BETUL!

Kalau nak jual ubat kuruskan badan, maka kenalah padankan dengan orang yang ada masalah berat badan. Mana mungkin orang yang dah kurus akan beli.

Kalau nak jual pelaburan emas, kena lah padankan dengan pelabur saham atau unit trust. Kalau dah jenis tak suka melabur tu…memang tak melabur jugak!

Reason dia simple:

Kalau kita cari orang yang memang dah minat nak beli, kita dah tak payah susah-susah nak pujuk untuk beli. Diorang dah percaya dah pun.

Habis tu, macamana nak cari orang yang ada masalah berat badan?

Kat sini kita boleh guna logik akal. Mungkin orang yang ada masalah obesiti suka tengok rancangan realiti TV:  The Biggest Loser kan?

Jadi kita boleh cari diorang dalam Facebook:

Jadi dalam FB, secara kasar ada lebih kurang 36,300 rakyat Malaysia yang mungkin ada masalah berat badan, dan mahu penyelesaian segera.

Langkah seterusnya adalah, menghubungi mereka dengan mesej yang tepat dan sesuai dengan keadaan dan situasi.

Rahsia 3: Mesej Yang Berpengaruh dan Memotivasikan Prospek Untuk Bertindak Serta Merta

Jom Kita Pukul Dia.

Jom Kita TERAJANG Dia.


Ayat mana satu yang lebih tarik perhatian anda?

Words have power.

Setiap perkataan ada nilai sendiri.

“Pukul” – mungkin bernilai RM10.

“TERAJANG” – bernilai RM90!

Perkataan yang nilainya kecil, takkan mendapatkan respons prospek.

Cuba tengok iklan yang hambar, membosankan dan tiada respon ni:

 

Tapi dengan mesej yang berpengaruh….respon prospek boleh jadi GILA macam ni…

Tapi satu ‘key’ penting adalah, mesej berpengaruh tu… mesti sesuai khas untuk target market yang sangat spesifik.

Contohnya:

Ubat kurus berkesan.

Ubat kurus berkesan untuk lelaki.

Ubat kurus berkesan untuk Eksekutif IT yang selalu bekerja depan komputer.

Jika anda seorang Eksekutif IT, dan anda mengalamai masalah berat badan, dan anda ternampak ketiga-tiga iklan ini … iklan yang mana satu yang anda akan pilih?

Tepuk dada, tanya mesej power.

Rahsia 4: Cara Yang Mudah Untuk Respon Atau Beli

Saya ni pemalas.

Kebanyakan orang pun, pemalas. Sifat manusia. Pemalas.

Jadi kita kena memudahkan semudah mungkin cara prospek kita nak respon pada iklan kita.

Ramai yang buat kesilapan dengan seribu macam arahan yang mengelirukan:

“Mula-mula, bayar ke akaun bank XYZ. Nombor akaun 133434134234342.

Kemudian, sila isi borang ini. Kemudian, sila bagi bukti pembayaran.

Jangan lupa emailkan sekali semua tu.

Dan kalau nak cepat, SMS <nama> <produk> <alamat> ke 012 xxx xxxx”.

FUH!!!

Banyakknya step!

Mengikut statistik, 90% dari prospek yang memang dah BERNIAT nak beli…tapi bila sampai je part nak kena buat banyak kerja tu… diorang give up. 90% tukar fikiran dan putus asa untuk beli…kerana malas nak ambil terlalu banyak langkah pembelian!

Mudahkan cara prospek anda nak response.

So macamana?

Itulah dia, 4 cara untuk buat orang tak sabar-sabar nak membeli produk anda di Facebook. Boleh buat kan?

… hasilnya amat memberangsangkan….

Order Setiap Hari Tak Putus

Membungkus Order Sampai Berselerak Meja

 

Mencecah 42 Order Sehari!

Mahu cuba mulakan bisnes sendiri tanpa kos? Klik sini

blog comments powered by Disqus