Huk Alohh… Masih Buntu Dengan Bisnes Online?


Bagaimana Untung Kasar Bersih RM14,000 Terhasil Dalam 2 Minggu Dengan….  Ber-GOSIP!

“Apa!?!? Gosip?!?”

Ya, saya tak buat lawak.

Anda boleh guna Gosip – salah satu cara komunikasi paling POWER sejak zaman berzaman. Malah sejak zaman batu purba dulu!

Dulu masa lelaki memburu binatang dan mencari rezeki… wanita pula dipercayai berkomunikasi sesama mereka di dalam gua… dengan kata lain…. bergosip!

Atau ….kalau kita kembali ke zaman sekarang…anda akan dapati aktiviti berikut berlaku tiap-tiap hari:

… “Ahli Mesyuarat Tingkap” yang membincangkan ‘gosip’ terhangat di taman perumahan atau apartment atau di kampung.

Atau  beberapa kelibat orang yang berkumpul di satu sudut dalam office yang ‘bincang’ kan gosip terkini pada waktu bekerja!

Di mana orang ber-gosip….di situ ada yang “pasang telinga”.

Daripada orang-orang yang “pasang telinga inilah” tempat kita boleh tukar aktiviti “gosip” ni…. menjadi aktiviti promosi dan jualan yang amat efektif, berkesan dan power.

Sebab itu, saya namakan teknik pemasaran facebook yang licik dan baru ini… Simple Tapi Power...

 

 Contoh Gosip Di Facebook 1

 

Contoh Gosip Di Facebook 2

Contoh Gosip Facebook 3

Okay, teknik ini POWER, sebab ia gunakan kepoweran GOSIP.

Jika anda pandai menggunakan sifat ‘kecoh’ dan ‘kepoh’ pada gosip – ia boleh dijadikan sebagai senjata jualan yang amat ampuh!

Kenapa STP Berkesan?

  • Ia kaedah menjual secara santai dan relax
  • Ia membolehkan pengunjung seronok (bukan menyampah)
  • Ia memudahkan pembeli

“Anda hanya perlu pandai 3 benda ini”

Teknik ini simple, sebab ia hanya memerlukan anda pandai buat 3 benda:

  • Pandai upload gambar di Facebook
  • Pandai guna Power Point
  • Pandai Menulis Untuk Menjual

Anda tak lagi perlu…

  • Mahir HTML, FBML, buat landing tab, gunakan Lujure atau lain-lain aplikasi Facebook yang pelik, rumit dan tiada penghujungnya kerana selalu sangat ada UPDATE terbaru dari Facebook (menyampah!)
  • Buntu cari idea nak tulis apa
  • Buat promosi sorang-sorang, upload iklan sorang-sorang, tanya soalan sorang-sorang, dan beli barang sendiri pun sorang-sorang.

Ya…kali ini…anda akan ada ramai pengikut.. dan pembeli!

Contohnya macam si Azrul ni…

… Jom Jumpa Saya Di Kota Bharu Kelantan Pada 16 September 2012 Di “Bengkel STP (Simple Tapi Power)”.
Saya Bakal Tunjuk Rahsia Supaya Orang Berebut Membeli Produk Anda Di Facebook….

30 16 Tempat Kosong.

Pengerasnya? RM190 sahaja…

Pada Ahad ini…. 16 Sep 2012… anda bakal belajar….

 

  • Teknik  menggunakan Facebook Album dan Gambar supaya menjadi perbualan dan gosip… yang akan mempengaruhi orang untuk membeli (ia rahsia yang 99% usahawan online masih belum guna lagi!)
  • Cara menghangatkan perbualan supaya prospek lebih banyak bergosip dari biasa!
  • Cara bijak menamakan tajuk Album gambar supaya orang terasa macam nak ‘tengok’
  • Cara gunakan “mini komitment” supaya prospek ‘tetap hati’ untuk membeli dari anda…dan bukan pesaing lain
  • 2 jenis template power point yang telah saya sendiri tulis yang terbukti berkesan. Ikut  saja langkah demi langkah bagaimana hendak menulis supaya prospek seronok membaca promosi anda….
  • Cara guna teknik AIDA dan PAS untuk membuat pembaca “asyik” (tiada kena mengena dengan nama ‘awek’ atau parti politik)
  • Cara membolehkan prospek terus menghubungi anda dengan handphone dengan kaedah 1-Langkah atau 2-Langkah (bergantung pada kesesuaian produk)
  • Cara nak mendapatkan jualan setiap hari  secara automatik walaupun kita keluar meninggalkan komputer dan laptop